marți, 29 iunie 2010

UNIverSTUDENT Fest 2010

Intre 5-11 iulie 2010 se va desfasura la Sibiu cea de-a cincea editie a Universtudent International Festival & Fringe.

Ne place la Sibiu, am promis ca ne vom intoarce si ne tinem de cuvant. Organizatorii ne-au invitat pentru a sustine un recital de o ora in cadrul festivalului, aceasta fiind si prima participare oficiala a trupei Cupt'Or la un astfel de eveniment. Asa ca tineti-ne pumnii, iar cei care sunt in Sibiu in aceasta perioada sa nu rateze cantarea, va fi cu siguranta de zile mari.
Mai avem in plan si multe alte cantari in afara programului oficial, asa ca saptamana viitoare treceti Sibiul pe harta locatiilor de unde nu trebuie sa lipsiti!


UPDATE:

Am primit intre timp si varianta finala a programului, pe care il gasiti detaliat aici. Cu exceptia weekend-ului, cand lucrurile se vor desfasura putin diferit, concertele noastre vor incepe in fiecare zi de la ora 18.00.

Ne vedem la Sibiu!




Drum Up @Bollywood Cafe

Duminica seara a avut loc deschiderea oficiala Bollywood Cafe.

Razvan, Sorin si Liviu au fost prezenti la invitatia prietenilor nostri de la Drum Up, care ne-au incantat din nou cu show-ul lor de percutie, teatru, step, pantomima, improvizatie, muzica si parodie. Apoi ne-am bagat cu totii la un jam session, cu chitari, vioara, kazoo, voci si multe instrumente de percutie.

Pozele si inregistrarile sunt pe drum.


Suntem si noi niste zani

Yes, we've been officially zanified.

Cupt'Or face parte de acum din comunitatea Zane.ro. Cheama-ne daca doresti sa faci o surpriza muzicala sau sa ai o trupa live la petrecerea ta!
Repertoriul nostru este variat, bogat si in continua crestere: de la Louis Armstrong, Frank Sinatra sau Edith Piaf la rock'n'roll si muzica irlandeza, de la evergreens precum Stand by me, La bamba sau Hit the road Jack, pana la coloane sonore din filme celebre sau din desene animate. Adaptam playlist-ul in functie de fiecare eveniment, iar daca exista o piesa anume pe care vrei sa o asculti live, just name it! Cu siguranta noi o vom canta la evenimentul tau.





luni, 28 iunie 2010

Street Delivery 2010

Street Delivery ramane una dintre manifestarile pe care o asteptam cu nerabdare in fiecare an. Am vazut-o evoluand de la prima editie, schimbandu-se si maturizandu-se, dar editia din 2010 credem ca a fost cea mai reusita de pana acum. Mult mai interactiva, mult mai multe standuri si activitati, aceeasi atmosfera chill si foarte multi oameni faini.

Daca am inceput cu jam sessions de la prima editie, am tinut-o asa in fiecare an. De data asta ne-a placut foarte mult atmosfera de la Ancient Future Dome si am stat destul de mult pe acolo. Vlad, Sorin si Razvan s-au bagat imediat la un jam.


Doar ce a plecat Vlad si a aparut Liviu, iar jam session-ul a continuat. Si dupa cum se vede, mereu ne facem prieteni usor.

Cand s-a lasat intunericul bine-bine, ne-am adunat toti percutionistii si am creat fundalul sonor pentru ca jonglerii sa se poata desfasura in traditionalul spectacol cu foc. Nu incercati asa ceva acasa!






Dupa asta ne-am strans in parc, pe iarba, si am incins niste cantari pana dimineata, cand s-a facut lumina. Si bine a mai fost! Vorbeam a doua zi si toti parca simteam la fel, nici n-ai fi zis ca s-a intamplat in Bucuresti, atat de liniste si pace era, atat de calda atmosfera si infinit cheful de cantari. Unde mai punem ca nu era nici urma de gardian care sa te intrebe de sanatate.

Si n-am fost singurii care ne-am simtit bine la Street Delivery. A aparut o initiativa ca evenimentul sa aiba loc mai des decat o data pe an.


*Fotografii de Ana-Maria Lungu, Luisa Alecsandru, Anamaria Dascalu si Oana Blebea


FITS 2010

Adica Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Zice-se ca si-atins limita maxima, tot ce mai poate aduce sunt niste imbunatatiri de ordin calitativ. Anyway....

La aceasta editie am stat un weekend intreg, de vineri pana duminica. Bilete la piesele de teatru de interes se epuizasera cam de multisor, asa ca din program a ramas doar partea artistilor de strada, dar care ne incanta oricand si oriunde. Ne intrebam daca au existat oare doua festivaluri paralele, unul mai "cult", cel din teatre, si unul mai "popular", cel din strazi si piete.

In caz ca e corecta impartirea, atunci noi am facut parte din cel de-al doilea. Ne-am adunat treptat unii dinspre Bucuresti, unii asteptand la Sibiu, sa refacem trupa si sa bucuram trecatorii cu ale noastre cantari, ca in vremurile bune din Sighisoara si Sinaia. Si a fost chiar placut, ne-am simtit bine, noi intre noi, noi si cei care se opreau sa ne asculte, sa ne faca vreo poza, sa ne aplaude sau chiar sa ne multumeasca. Pe langa Liviu, Sorin si Razvan, s-a alaturat trupei si Marcel, un mai vechi coleg din trupa Comati.

Legat de povestea cu cantatul, am avut niste experiente simpatice, dar care ne-au reconfirmat cum sunt sibienii. La un moment dat, cand ne pregateam pentru o cantare, doi politisti comunitari ne-au spus foarte amabil ca este nevoie de autorizatie pentru asemenea activitati. Si am inceput sa cutreieram institutiile publice care erau mai toate inchise atunci. Pornind de la Info Point la Primarie, de acolo la Politia Centrului Istoric. Am intalnit niste oameni deosebiti aici, cred ca au stat vreun sfert de ora cu noi incercand sa ne ajute cu tot ce au putut. Au intrebat, au dat telefoane, pana la urma mai in gluma, mai in serios au zis ca putem canta la ei in fata daca nu se rezolva. Cu politistii astia, cu gardienii pe la care am tot cerut un sfat am ajuns sa ne intalnim zilnic prin centru si sa ne salutam de fiecare data. Ba la un moment dat, in timp ce mancam de pranz, auzim un "Pofta buna!", iar cand intoarcem capul era tocmai unul dintre amicii nostri, un gardian de la primarie.
Am ajuns apoi si la directorul festivalului, incercand un ajutor de acolo. Si asa am nimerit la lansarea de carte si vin a lui Mircea Dinescu. Cat stateam noi pe acolo asteptand sa se termine, am scos instrumentele si ne jucam, cu chef de cantare. Si atunci ne-au prins si domnii de la Catavencu in fotografia de mai jos, pe care au publicat-o fara ca macar sa ne ceara vreun consimtamant. Rusinica!


Am petrecut cateva zile foarte placute in fosta capitala culturala europeana, in care mai mereu se intampla cate ceva. Promitem sa revenim in curand!



Troubadours si Vintage Pub

In martie si aprilie Liviu si Razvan au participat la proiectul unor prieteni de la UNATC, mai exact un scurtmetraj pe pelicula de 35mm, pentru examenul de Imagine. Este povestea unor muzicieni si a drumurilor lor, care ajung sa se intersecteze. Ne-a placut de la inceput acest proiect si pentru ca piesa care se canta in film este un cover Beirut, o trupa foarte draga noua. Iata si cateva imagini de atunci:

In timpul filmarilor in centrul vechi, patronul de la Vintage Pub ne-a invitat sa cantam la ei. Impreuna cu Sanziana (voce) si Andrei (trompeta) am pregatit un playlist adaptat locatiei. Il gasiti mai jos, impreuna cu cateva fotografii de la cantarile de atunci. Aceasta formula a preluat atunci numele pub-ului care ne gazduia, devenind Vintage Band.

I set

1. Postcards from Italy

2. In the jungle...

3. La bamba

4. Stand by me

5. When the saints

6. Vremuri

7. Vreau o minune

8.Si ce daca

9. Have you ever seen the rain?

10. Breakfast at Tifanny's

11. Mercedes Benz

12. What’s up

13. Jolene

14. San Francisco

15. Fly me to the moon

16. Hit the road Jack

17. Sfarsitul nu-i aici


II set

  1. Hallelujah
  2. Bare necessities
  3. Esarfa in dar
  4. Ce bine ca esti
  5. Luna in camp
  6. Prietenii
  7. Blowing in the wind/Vanare de vant
  8. Wind of change
  9. I wanna be loved by you
  10. Bye, bye love
  11. Milord
  12. Champs Elysees
  13. Trenul
  14. Constantin si Veronica
  15. Strada ta
  16. Macarale
  17. Time of your life
  18. Obladi Oblada





vineri, 25 iunie 2010

Once upon a time

Sa fi tot fost primavara lui 2008 cand Vlad, Liviu si Razvan s-au intalnit pentru o prima cantare, la biroul de arhitectura din Calea Dorobanti. S-au cantat pe atunci coveruri Radiohead, The Verve, Counting Crows... Se foloseau chitari, bongos-uri si voci. Dar foarte curand s-a trecut la ideea de a face compozitii proprii, iar locul de intalnire s-a mutat in mini-studioul din apartamentul lui Vlad. De atunci primele bucati muzicale in formula de trei, primele inregistrari, versuri noi sau vechi versuri puse pe muzica, dar mai ales multe improvizatii.


Urmatorul pas a fost cautarea unor muzicieni care sa intregeasca trupa si sa dea viata conceptului pe care baietii doreau sa-l puna in aplicare. Logic si firesc, anuntul s-a dat in Conservator, dar experientele n-au fost dintre cele mai fericite si au venit sa confirme anumite zvonuri: ca exista (prea) multi cocalari si pitipoance in acest loc, ca sunt multi "mercenari" ("Pe cand prima nunta?", "Avem un impresar?" etc.). Iar stilurile pe care le abordam si catre care tindeam erau clar diferite. Desi cred ca ei ar fi abordat "orice", pentru ca ascultau "orice" si le placea "orice".

Aceasta experienta ne-a convins si mai mult ca oamenii pe care ii cautam trebuie sa ni se asemene ca "vorba si port", ca "interese si afinitati", abia apoi cautand sa vedem abilitatile muzicale. Tot cu aceasta ocazie Liviu si-a scuturat vioara de praf si a ales-o in locul chitarii si al percutiilor. Buna alegere!

Au urmat pauze destul de lungi, fie din cauza programului incarcat (e greu sa sincronizezi pana si programul a trei oameni), fie din cauza lipsei locului de repetitii. Si asa am ajuns in anul de gratie 2010, cand intalnindu-ne la diverse cantari amicale, am decis sa-l cooptam in aceasta formula pe Sorin, un vechi prieten din Fagaras si un foarte bun muzician, cu care Razvan cantase mai demult in proiectul Comati.

De acum inainte vom cuceri lumea pas cu pas. Iar pentru cei care vor sa ni se alature, mai sunt cateva instrumente care asteapta sa fie luate in primire, pentru un proiect cum nu s-a mai vazut.