vineri, 25 iunie 2010

Once upon a time

Sa fi tot fost primavara lui 2008 cand Vlad, Liviu si Razvan s-au intalnit pentru o prima cantare, la biroul de arhitectura din Calea Dorobanti. S-au cantat pe atunci coveruri Radiohead, The Verve, Counting Crows... Se foloseau chitari, bongos-uri si voci. Dar foarte curand s-a trecut la ideea de a face compozitii proprii, iar locul de intalnire s-a mutat in mini-studioul din apartamentul lui Vlad. De atunci primele bucati muzicale in formula de trei, primele inregistrari, versuri noi sau vechi versuri puse pe muzica, dar mai ales multe improvizatii.


Urmatorul pas a fost cautarea unor muzicieni care sa intregeasca trupa si sa dea viata conceptului pe care baietii doreau sa-l puna in aplicare. Logic si firesc, anuntul s-a dat in Conservator, dar experientele n-au fost dintre cele mai fericite si au venit sa confirme anumite zvonuri: ca exista (prea) multi cocalari si pitipoance in acest loc, ca sunt multi "mercenari" ("Pe cand prima nunta?", "Avem un impresar?" etc.). Iar stilurile pe care le abordam si catre care tindeam erau clar diferite. Desi cred ca ei ar fi abordat "orice", pentru ca ascultau "orice" si le placea "orice".

Aceasta experienta ne-a convins si mai mult ca oamenii pe care ii cautam trebuie sa ni se asemene ca "vorba si port", ca "interese si afinitati", abia apoi cautand sa vedem abilitatile muzicale. Tot cu aceasta ocazie Liviu si-a scuturat vioara de praf si a ales-o in locul chitarii si al percutiilor. Buna alegere!

Au urmat pauze destul de lungi, fie din cauza programului incarcat (e greu sa sincronizezi pana si programul a trei oameni), fie din cauza lipsei locului de repetitii. Si asa am ajuns in anul de gratie 2010, cand intalnindu-ne la diverse cantari amicale, am decis sa-l cooptam in aceasta formula pe Sorin, un vechi prieten din Fagaras si un foarte bun muzician, cu care Razvan cantase mai demult in proiectul Comati.

De acum inainte vom cuceri lumea pas cu pas. Iar pentru cei care vor sa ni se alature, mai sunt cateva instrumente care asteapta sa fie luate in primire, pentru un proiect cum nu s-a mai vazut.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu